SPREKENDE KENGETALLEN

2.000 kuub potgrond. Een dikke 200.000 rododendrons. 2 potmachines. 12.000 kopjes koffie. 5 shoveltjes. 10 werknemers en 10 van de sociale werkvoorziening. 2 vrachtwagens.

Over ons

Karel en Dirk van Oirschot waren elf en twaalf jaar oud toen ze hun allereerste plantje kweekten. Hun vader ging werken bij de Diamant-groep en zodoende kwamen de twee als stekhulpjes tussen de planten terecht. Het tuinieren werd een hobby die nooit meer zou slijten. Op de dag dat ze allebei achttien jaar waren, schreven de broers zich in bij de Kamer van Koophandel. Van Oirschot Tuinplanten is een BV sinds eind 2004. Sinds 1 januari 2017 is het bedrijf in handen van Karel van Oirschot, Dirk is een andere weg ingeslagen. 

Groeikansen
Wat destijds met buxusstekjes in een kweektunnel achter het ouderlijk huis begon, is nu een tuinplantenkwekerij van internationaal formaat. Het kweektunneltje van 2 bij 4 vierkante meter groeide in 22 jaar tijd uit naar 15 hectare vollegrondteelt, 7 hectare containerteelt en 1,5 hectare kasteelt. Bedrijfs- of assortimentsuitbreiding is er geregeld aangezien Karel overal kansen ziet en pakt. Zo is er in het najaar van 2013 begonnen met de bouw van een volledig nieuw onderkomen, met daaropvolgend in augustus 2014 de uitbreiding van het kas oppervlak.  

Gastvrij onthaal
Tieners. Twintigers. Dertigers. En nu veertigers. Dat hun werk al die tijd hobby is gebleven, komt enerzijds door het contact met de natuur en anderzijds vanwege het leuke klantencontact. Tijdens uw bezoek aan het tuindersbedrijf in Biezenmortel zijn het de kleine dingen die het hem doen. Reken erop dat de gastvrijheid groot is en elke lach welgemeend. Uw complete bestelling staat perfect in orde klaar en u krijgt hulp bij het laden en afbinden van de vracht.