KWEKERIJ VAN FORMAAT

Wat ooit met een kweektunneltje achter het ouderlijk huis begon, is nu een tuinplantenkwekerij van internationaal formaat.

Kwekerij

Van Oirschot Tuinplanten telt drie locaties. De kwekerij aan de Gommelsestraat in Biezenmortel is de geheel vernieuwde hoofdlocatie waar klanten komen bestellen, laden en lossen.

Het terrein daar is 15 hectare vollegrondteelt, 7 hectare containerteelt en 1,5 hectare kasteelt groot en er is een modern en volledig gemechaniseerd machinepark waardoor uw bestelling vlot en uiterst correct kan worden afgehandeld.

Nog twee andere locaties

De locatie aan de Pannenschuurlaan in Oisterwijk (nabij de molen) is 4 hectare groot en er is een kas van 1 hectare.

Het Trappistenklooster Berkel-Enschot is de derde locatie. Werknemers van de Diamant-groep kweken daar nog eens 200.000 planten extra.

Werken bij

In totaal werken er 10 man bij Van Oirschot Tuinplanten. De planten, bomen en struiken in Oisterwijk en Berkel-Enschot worden allemaal gekweekt en verzorgd door medewerkers van de Diamant-Groep. Dat is een leerwerkbedrijf voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Maatschappelijk betrokken

Dat ons tuindersbedrijf veel aan sociale werkvoorziening doet, is ook Den Haag niet ontgaan. In februari 2012 kozen ze ons bedrijf uit voor een werkbezoek en een goed gesprek over de uitvoerbaarheid van de plannen aangaande de sociale werkvoorziening.

We kregen minister-president Rutte en fractievoorzitters Roemer en Cohen op bezoek met in hun kielzog 60 man pers.